Jeroen Zoet was zaterdag teleurgesteld over de 3-2 nederlaag van PSV in het oefenduel met FC Basel. De doelman van de landskampioen vond dat zijn ploeg te weinig had laten zien in het Zwitserse Soleure.

"Iedere oefenwedstrijd die we nu spelen moet van een hoog niveau zijn. We krijgen Olympique Lyon, AS Monaco en Valencia nog. Daarin moeten we laten zien waarom we kampioen van Nederland zijn", zei Zoet tegen VI.

PSV kwam via Steven Bergwijn en Luciano Narsingh tot twee keer toe op gelijke hoogte, maar Davide Callá zorgde diep in blessuretijd voor de winnende treffer voor Basel.

"Vlak voor rust en vlak voor tijd geven we het weg, heel jammer. In balbezit waren we voor de eerste drinkpauze erg slordig, we hielden de bal helemaal niet in de ploeg", analyseerde Zoet.

Dat de Eindhovenaren niet in de sterkste opstelling speelden, wilde de keeper niet als excuus aanvoeren. "Natuurlijk waren er een aantal belangrijke jongens niet bij, maar anderen kunnen zich juist weer bewijzen."

Hiljemark

De 24-jarige Zoet was bij afwezigheid van de naar Newcastle United vertrokken Georginio Wijnaldum de aanvoerder van PSV. Hij zag het vertrek van zowel Wijnaldum als Oscar Hiljemark aankomen.

"Dat is voetbal. Ik was met Oscar best close, maar ik vind het hartstikke mooi voor hem dat hij naar Palermo gaat. Hetzelfde geldt voor Gini. Voor ons is het minder."