Giovanni van Bronckhorst heeft het in de eerste weken van het seizoen goed naar zijn zin als hoofdtrainer van Feyenoord en geniet van de arbeid die zijn selectie levert.

De 40-jarige Rotterdammer volgde eind vorig seizoen al Fred Rutten op en maakt nu zijn eerste weken in de voorbereiding mee als hoofdtrainer.

"Ik geniet van mijn rol als hoofdtrainer", aldus Van Bronckhorst op de clubsite van Feyenoord. De Rotterdammers verblijven momenteel in Oostenrijk voor een trainingskamp. "Er komt veel meer bij kijken dan toen ik nog assistent was, maar dat ervaar ik juist als positief."

"Bovendien heb ik een zeer goede staf om me heen, we doen het echt met elkaar. Samen moeten we ervoor zorgen dat we de groep zo goed mogelijk klaarstomen voor de competitie en dat er straks een winnend Feyenoord op het veld staat."

Van Bronckhorst is tevreden met de arbeid die geleverd wordt door zijn selectie. "Spelers moeten strijden voor hun plek en in mijn ogen hoort dat ook zo, zeker in de voorbereiding. Door de concurrentie aan te gaan, maken ze elkaar sterker. Dat zie ik graag terug op trainingen."

Transfers

Hoe de spelersgroep van Feyenoord er dit seizoen uit zal zien, is ook voor de oefenmeester nog onduidelijk. In de voorbereiding geeft hij enkele talenten de kans om zich te bewijzen, zoals Calvin Verdonk, Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop.

"De definitieve samenstelling van de selectie is natuurlijk ook deels afhankelijk van of er nog transfers gaan plaatsvinden", aldus Van Bronckhorst.

Zondag wacht Feyenoord een oefenduel met het Duitse Fortuna Düsseldorf. Zes dagen later staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen VVV-Venlo op het programma.