Iker Casillas maakt definitief de overstap van Real Madrid naar FC Porto.

Dat bevestigt de Madrileense club zaterdagavond op haar website. Casillas geeft zondagochtend een persconferentie in Santiago Bernabeu.

De 34-jarige doelman zal zich naar verwachting binnenkort voor twee seizoenen verbinden aan de Champions League-winnaar van 2004 met een optie op nog een derde jaargang.

"Iker is weg, maar zijn voorbeeld blijft", schrijft de 'Koninklijke' in een verklaring. "Zijn houding in de 725 wedstrijden die hij heeft gespeeld in ons shirt is een toonbeeld voor degenen die dromen om deel uit te maken van dit team."

"Bedankt voor alles, Iker. Bedankt dat je een symbool was van het beste uit onze geschiedenis. We zullen je niet vergeten, je zit voor altijd in het hart van Real Madrid."

Bij FC Porto treft Casillas onder meer Oranje-international Bruno Martins Indi. Afgelopen seizoen eindigde Porto als tweede in de Portugese competitie. In 2013 werd het voor het laatst kampioen.

725 duels

Casillas maakte sinds het seizoen 1999/2000 deel uit van de selectie van Real Madrid. In zijn liefst 725 officiële voor de club won hij onder meer de Champions League in 2000, 2002 en 2014 en werd hij vijf keer kampioen van Spanje.

Afgelopen seizoen had Casillas nog een basisplaats nadat hij de jaargang daarvoor alleen in bekertoernooien zijn opwachting maakte.

Real ziet in Manchester United-doelman David de Gea de geschikte opvolger van de 162-voudig international.