PSV heeft zaterdag in het Zwitserse Soleure een oefenwedstrijd tegen FC Basel met 3-2 verloren. PEC Zwolle hield Dnjepr Dnjepropetrovsk, de verliezend finalist van de Europa League, op een 2-2 gelijkspel.

FC Basel versloeg PSV door een treffer van Davide Callá in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Steven Bergwijn en invaller Luciano Narsingh waren verantwoordelijk voor respectievelijk de 1-1 en 2-2. Shkelzen Gashi (strafschop) en Breel Embolo hadden Basel tot twee keer toe op voorsprong geschoten.

PSV speelde niet in de sterkste opstelling. Zo kregen onder anderen Marcel Ritzmaier, Rai Vloet en aanwinst Nikolai Laursen een basisplaats van trainer Phillip Cocu.

Jeffrey Bruma, Jetro Willems en Luuk de Jong kregen rust van de oefenmeester. PSV sluit het toernooi om de Valais Cup woensdag af met een wedstrijd tegen Olympique Lyon.

De Eindhovenaren spelen op 2 augustus tegen FC Groningen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een week later opent de landskampioen het seizoen bij ADO Den Haag.

PEC

PEC Zwolle hield Dnjepr, verliezend finalist van de Europa League uit Oekraïne, in Hasselt op 2-2.

De ploeg van trainer Ron Jans speelde bijna een uur met een man meer omdat de Braziliaan Matheus linksback Bart van Hintum naar de grond duwde en daar een rode kaart voor kreeg.

Scheidsrechter Edwin de Graaf floot daarnaast liefst drie keer voor een strafschop. Voor PEC faalden Jesper Drost en aanwinst Lars Veldwijk niet vanaf elf meter.

Jans was tevreden over zijn ploeg. ''Ik heb genoten van wat ik zag. Van mij mocht Dnjepr na rust wel weer met elf man aan de aftrap verschijnen, maar ik begrijp ook dat de scheidsrechter dat niet wilde."

Aanvoerder Bram van Polen vond dat zijn ploeg verzuimd had te winnen. ''Vooraf teken je voor een gelijkspel tegen de finalist van de Europa League, toch zat er voor ons meer in."