AZ en FC Groningen hebben zaterdag een 5-1 oefenzege geboekt. De Alkmaarders versloegen Fortuna Sittard en de Groningers waren te sterk voor FC Emmen.

Vincent Janssen was bij AZ opnieuw belangrijk. De van Almere City overgekomen spits tekende voor twee treffers. 

De 21-jarige Janssen scoorde in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al zes keer tegen AFC'34 en een regioteam uit Dirkshorn. Joris van Overeem, Dabney Dos Santos en Derrick Luckassen waren in Sittard de andere doelpuntenmakers voor AZ..

Bij FC Groningen was Bryan Linssen twee keer trefzeker. De Amerikaan Desevio Payne, Michael de Leeuw en Danny Hoesen troffen ook doel op de Langeleegte in Veendam. Marnix Kolder benutte een strafschop voor FC Emmen.

FC Twente

FC Twente was zaterdag op schot in een oefenwedstrijd tegen regioteam Team Twenterand. De club uit Enschede trakteerde de aanwezige supporters in Vriezenveen op maar liefst zestien treffers: 16-0.

Hakim Ziyech scoorde vijfmaal op het veld van DOS'37. Shadrach Eghan tekende voor vier treffers.

Jerson Cabral (2), Tim Hölscher, Nana Ntuli, Lars Bleker, Hidde Ter Avest en Felitciano Zschusschen pakten ook een doelpunt mee.

Roda JC

Roda JC was nog meer op schot in een oefenwedstrijd met FC Gulpen. De kersverse eredivisionist luisterde het 75-jarige jubileum van de vijfdeklasser op met een zege van 26-0.

Anco Janssen scoorde acht keer. Mitchell Paulissen tekende voor zes treffers. FC Gulpen scoorde ook, hetzij in eigen doel. Het was de laatste treffer van de wedstrijd.