Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft zaterdag bevestigd dat de club een akkoord heeft met Manchester United over de overgang van Bastian Schweinsteiger.

"Bastian had behoefte aan een nieuwe uitdaging. We hebben geprobeerd hem over te halen om te blijven, maar we hebben ook begrip voor zijn wens om te vertrekken", vertelde Rummenigge.

Schweinsteiger moet nog wel medisch gekeurd worden bij de club van trainer Louis van Gaal. Hij zal daarna een contract tot medio 2018 tekenen.

De 30-jarige middenvelder is de derde grote aankoop deze zomer van United, dat eerder Memphis Depay en de Italiaan Matteo Darmian vastlegde. Hij wordt de eerste Duitser ooit in het shirt van de 'Red Devils'.

Met de transfer zou een bedrag van 18 tot 20 miljoen euro zijn gemoeid. Schweinsteiger had nog een contract tot medio 2016 in München.

Video: Manchester United legt Schweinsteiger vast

Acht landstitels

Schweinsteiger doorliep sinds 1998 de jeugdopleiding van Bayern en debuteerde in 2002 in de hoofdmacht. Hij speelde nooit voor een andere club in de Bundesliga.

De 111-voudig international won acht landstitels met Bayern en zeven Duitse bekers. In 2013 beleefde hij zijn succesvolste seizoen met ook nog triomfen in de Champions League en op het WK voor clubs. Het afgelopen seizoen kon Schweinsteiger onder trainer Pep Guardiola niet altijd op een basisplaats rekenen.

Rummenigge sprak echter tegen dat Schweinsteiger bij Bayern wilde vertrekken vanwege een slechte relatie met Guardiola. ''Dat is een fabeltje. Zij hebben een prima verstandhouding.''

Maandag vertrekt United waarschijnlijk met Schweinsteiger naar de Verenigde Staten voor een tournee.