Ajax speelde vrijdag liefst twee oefenduels. Het leverde een zege op tegen Panathinaikos (2-0), maar ook een verrassende 3-1 nederlaag tegen FC Nordsjaelland. Trainer Frank de Boer was gematigd tevreden. 

"Het is duidelijk dat we tegen Nordsjaelland niet de juiste keuzes maakten, maar we hebben wel ongelofelijk veel arbeid geleverd", begon De Boer zijn verhaal op de officiële website van de Amsterdammers.

"We zochten continu diepte. Sommige spelers hadden na 75 minuten elf kilometer gelopen, dat is ongekend. Dat we niet altijd de juiste keuzes maakten heeft ook met slimmigheid te maken."

De Boer zag zijn spelers later op de dag tegen Panathinaikos beter presteren. "Er stond in die wedstrijd een team met meer ervaring, vooral in aanvallend opzicht. Dat was het grootste verschil tussen de twee wedstrijden."

"De dingen die we de spelers hebben gevraagd zoals bij druk zetten en in balbezit, gingen goed. Ook de combinatie die tot de 1-0 leidde was mooi. Dat wil je zien van de creatieve mensen."

Verdienen

Ajax speelde vrijdag met twee verschillende elftallen. De Boer wilde zo veel mogelijk spelers met elkaar aan het werk zien. "Ik wilde sommige jongens in actie zien tegen Panathinaikos."

"Dat gold met name voor Mike van der Hoorn en Riechedley Bazoer. Zij hebben het fantastisch gedaan de laatste tijd en verdienden het ook echt om tegen Panathinaikos te spelen."