Marco van Ginkel is 'erg blij' dat hij komend seizoen namens Stoke City uitkomt in de Premier League. De Nederlander wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea.

"Dit is de juiste keuze voor me", zegt de tweevoudig international op de site van zijn managementbureau Wasserman.

Van Ginkel kwam de afgelopen voetbaljaargang op huurbasis uit voor AC Milan en had meerdere ijzers in het vuur, maar koos uiteindelijk voor Stoke. "En ik ben erg blij met die keuze", stelt de 22-jarige middenvelder.

"Stoke City heeft de laatste jaren namelijk goed gepresteerd en staat te boek als een goed voetballend elftal. Ik denk dat ik daar goed zal passen."

Van Ginkel treft Mark Hughes als manager in het Britannia Stadium. "Hij heeft een goed beeld van club en de manier waarop hij zijn elftal wilt laten voetballen kunnen schetsen. Die gesprekken hebben me ook doen besluiten om voor Stoke te kiezen", aldus de Amersfoorter.

Mourinho

Van Ginkel maakte in de zomer van 2013 de overstap van Vitesse naar Chelsea, maar kwam mede door blessure nauwelijks in actie namens de ploeg van manager José Mourinho. Een terugkeer naar de Premier League komt derhalve als geroepen. "Daar kijk ik echt naar uit."

"Ook omdat mijn coach bij Chelsea het belangrijk vond dat ik komend seizoen in de Premier League zou spelen. Ik sta dan ook volledig achter mijn keuze en kijk ernaar uit om zo snel mogelijk bij mijn teamgenoten, die natuurlijk al in training zijn, aan te sluiten."

Bij Stoke treft Van Ginkel onder anderen linksback Erik Pieters en oud-eredivisiespelers Bojan Krkic en Marko Arnautovic. De dynamische middenvelder beschikt bij Chelsea nog over een verbintenis tot de zomer van 2018.