De Verenigde Staten hebben vrijdag in Foxborough (lokale tijd) vroegtijdig de kwartfinales bereikt van de Gold Cup. De ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann won in het stadion van Super Bowl-winnaar New England Patriots met 1-0 van Haïti.

Voor de thuisploeg kwam Clint Dempsey opnieuw tot scoren. In de eerste groepswedstrijd tegen Honduras (2-1) was de 32-jarige aanvaller al twee keer trefzeker.

Aron Johannsson van AZ, die tegen Honduras niet in actie kwam, had van Klinsmann voor deze wedstrijd een basisplaats gekregen. Na ruim een halfuur kwam de spits tot scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat bleek een onjuiste beslissing van de arbitrage.

Met de tweede zege in de Gold Cup, het kampioenschap van de Concacaf (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied), verzekerde de Amerikaanse ploeg zich meteen van de poulewinst.

De andere groepswedstrijd tussen Panama en Honduras eindigde in 1-1. De spelers van Panama voelden zich in het bij vlagen grimmige duel door de arbitrage ernstig tekort gedaan, onder meer door twee niet toegekende strafschoppen.

Kwartfinales

Titelverdediger Verenigde Staten sluit de groepsfase maandag af met de wedstrijd tegen Panama (twee punten). Honduras speelt nog tegen Haïti (beide op één punt). De eerste twee teams van de drie groepen plaatsen zich voor de kwartfinales, inclusief de beste twee nummers twee.