Jeffrey Webb, de vice-voorzitter van de FIFA, verzet zich niet meer tegen uitlevering aan de Verenigde Staten.

De uit de Kaaimaneilanden afkomstige Webb was één van zeven officials van de wereldvoetbalbond die twee maanden geleden op verzoek van de FBI in Zürich werden opgepakt.

De arrestanten worden verdacht van grootschalige fraude en omkoping. Webb vocht zijn uitlevering aanvankelijk aan, maar is volgens het persbureau Bloomberg inmiddels van gedachten veranderd.

Webb wordt binnen tien dagen naar de VS gebracht. Hij wordt verdacht van het aannemen van miljoenen dollars aan steekpenningen in ruil voor marketing- en uitzendrechten van onder meer wereldkampioenschappen en continentale kampioenschappen in Noord- en Zuid-Amerika.

De zes andere officials zijn de Braziliaan José Maria Marin, Eduardo Li (Costa Rica), Eugenio Figueredo (Uruguay), Julio Rocha (Nicaragua), Costas Takkas (Kaaimaneilanden) en Rafael Esquivel (Venezuela). Zij hebben nog niet ingestemd met uitlevering aan de VS.

Warner

In totaal klaagde de Amerikaanse justitie veertien mensen aan. Andere prominente namen zijn die van Jack Warner en Nicolas Leoz, die eind mei niet in Zürich aanwezig waren.

Warner, die deel uitmaakte van het invloedrijke uitvoerend comité van de FIFA, werd in 2011 al door de FIFA op non-actief gesteld na beschuldigingen over corruptie. 

Leoz vertrok in 2013 bij de FIFA. Ook de Paraguayaan zat in het uitvoerend comité.