Het is onzeker geworden of ADO Den Haag-spits Michiel Kramer de overstap maakt naar Baniyas FC.

De club uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft nog geen cent van de transfersom overgemaakt naar ADO, meldt het AD. Het gaat naar verluidt om een bedrag van anderhalf miljoen euro.

De 26-jarige spits onderging al een medische keuring bij Baniyas FC en zette zijn handtekening onder een driejarig contract.

Mocht de transfersom dit weekend nog niet binnen zijn, dan zal Kramer maandag gewoon weer meetrainen met de ADO-selectie. "Hij zal toch zijn conditie op peil moeten houden", aldus algemeen directeur Jan Willem Wigt.

"Het gaat er anders aan toe dan met clubs uit Duitsland, het duurt allemaal wat langer. Wij hadden dat ook liever anders gezien, maar het gaat om veel geld. We gaan er vanuit dat het in orde komt."

Financieel

Kramer liet eerder al weten tegenover VI weten dat vooral het financiële plaatje hem aanspreekt in de Verenigde Arabische Emiraten. "Het is financieel een zeer lucratief avontuur. Daar ga ik niet schijnheilig over doen. Ik moet ook voor mijn gezin zorgen."

"Op mijn leeftijd komen dit soort kansen niet vaak voorbij. Bovendien trekt het avontuur me. Abu Dhabi is niet ver rijden van Dubai en is heel westers ontwikkeld."