FC Utrecht heeft zich versterkt met Rico Strieder. De Duitse middenvelder komt over van Bayern München en tekent voor twee seizoenen in de Galgenwaard.

De eredivisionist meldt op de clubsite dat er bovendien een optie voor nog een extra seizoen is opgenomen in de verbintenis. Strieder wordt in Utrecht herenigd met trainer Erik ten Hag.

De 23-jarige middenvelder kwam onder de nieuwe oefenmeester van de Domstedelingen als aanvoerder uit voor de beloftenploeg van Bayern en maakte afgelopen seizoen zijn Bundesligadebuut in het eerste elftal van 'Die Rekordmeister'.

"Rico is een controlerende middenvelder die het positiespel beheerst waardoor de ploeg kan doorvoetballen", omschrijft Ten Hag zijn nieuwe aanwinst. "Hij is het cement tussen de stenen en heeft goed gevoel voor positie waardoor hij vele ballen verovert. Het type-nummer 6. Een goede aanvulling op onze selectie."

Eerder deze zomerse transferperiode versterkte FC Utrecht zich ook al met onder anderen Filip Bednarek (FC Twente), Sinan Keskin (Ajax), Andreas Ludwig (VfL Aalen) en Louis Nganioni (Olympique Lyon).