Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles is na twee wedstrijden weer voorbij. De ploeg uit Deventer ging in de return bij Ferencvaros hard onderuit: 4-1.

Dat was na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd bij lange na niet genoeg om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. 

De eerste drie doelpunten in Boedapest vielen voor rust. De laatste twee vlak voor tijd. Het duel in de Groupama Arena werd zonder publiek gespeeld, omdat de Hongaarse club nog een straf bij de UEFA had openstaan.

Go Ahead Eagles degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie, maar verdiende op basis van het fairplay-klassement wel een ticket voor de eerste voorronde van de Europa League. Ferencvaros werd afgelopen seizoen tweede in de Hongaarse competitie.

Gera

Net als in de heenwedstrijd kreeg Go Ahead ook in Hongarije al vroeg een tegendoelpunt te verwerken. Weer was het Zoltán Gera die de score opende. Zijn schot werd van richting veranderd en eindigde zo achter doelman Erik Cummins.

Ditmaal kwam de ploeg van Dennis Demmers niet op gelijke hoogte, maar bouwde Ferencvaros de score uit. Dániel Böde en Attila Busai sloegen nog in de eerste helft toe.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft verzuimde Roland Lamah de thuisploeg op 4-0 te zetten. De Belg schoot een strafschop naast. Die vierde treffer kwam er vlak voor tijd alsnog via een intikker van Zsolt Haraszti.

Deniz Türüc redde in de laatste seconden met een knap afstanddschot de eer voor zijn ploeg, die zich nu volledig kan richten op een seizoen in de Jupiler League.