Argentinië is de nieuwe nummer één op de FIFA-ranking. De Zuid-Amerikanen stoten wereldkampioen Duitsland na een jaar van de eerste plek.

De Argentijnen stonden derde op de lijst van een maand geleden en danken hun stijging op de donderdag uitgebrachte lijst aan de tweede plaats op de Copa America.

De ploeg van aanvoerder Lionel Messi verloor afgelopen zaterdag de finale van het Zuid-Amerikaans kampioenschap na strafschoppen van Chili.

Duitsland stond boven aan de FIFA-ranking sinds 'die Mannschaft' zich vorig jaar juli in Brazilië tot wereldkampioen te kronen door in de finale te winnen van Argentinië. De ploeg van Joachim Löw staat nu tweede, terwijl België één plaatste zakt en derde is. Colombia blijft de nummer vier.

Oranje

Nederland stijgt ten koste van Brazilië één plekje en staat nu vijfde. Oranje speelde in juni twee interlands, de laatste twee onder bondscoach Guus Hiddink. Een vriendschappelijk duel met Amerika ging verloren (4-3), terwijl de nummer drie van het WK in de EK-kwalificatie op bezoek bij Letland met 2-0 won.

Brazilië werd in de kwartfinales van de Copa America na penalty's uitgeschakeld door Paraguay.

Wales wint liefst twaalf plaatsen en bezet nu de tiende plek, net onder Engeland. Copa America-winnaar Chili stijgt van de negentiende naar de elfde positie.

Griekenland betaalt de tol voor de slechte prestaties in de EK-kwalificatie en zakt van de 25e naar de 44e plek.