Feyenoord heeft woensdag de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk omgezet in een ruime overwinning. Jari Schuurman en Mitchell te Vrede leidden de Rotterdamse ploeg naar een overtuigende zege op de amateurs van SV Kematen: 8-1.

Zowel Schuurman als Te Vrede scoorde drie keer, Wessel Dammers en Elvis Manu maakten de laatste twee doelpunten.

Feyenoord was de oefencampagne zaterdag in Rotterdam begonnen met winst op de amateurs van SC Feyenoord (3-0).

Trainer Giovanni van Bronckhorst hield Dirk Kuijt opnieuw aan de kant. De teruggekeerde aanvaller zal waarschijnlijk komend weekeinde tegen Fortuna Düsseldorf zijn langverwachte rentree maken namens de Rotterdammers.

Kenneth Vermeer, Karim El Ahmadi, Jean-Paul Boëtius, Miquel Nelom, Sven van Beek en aanvoerder Jordy Clasie kwamen in het Oostenrijkse bergdorpje Kematen ook niet in actie.

AZ

Bij AZ profileert Vincent Janssen zich meteen nadrukkelijk in zijn eerste weken. De spits, overgekomen van Almere City FC, maakte in de oefenwedstrijd tegen AFC'34 opnieuw een hattrick.

Janssen had binnen een halfuur al drie keer gescoord tegen de amateurs, die uiteindelijk met 8-1 moesten buigen voor de nummer drie van de eredivisie.

Janssen scoorde zaterdag ook al drie keer in een oefenpotje tegen een regioteam uit Dirkshorn (5-2). Tegen AFC'34 liet de jeugdinternational opnieuw zien makkelijk te kunnen scoren. De andere doelpunten kwamen van Joris van Overeem, Jop van der Linden (strafschop), Robert Mühren en invaller Jeremy Helmer (twee).

FC Twente

FC Twente trapte de oefencampagne in Mariënberg af met winst op een regioteam: 7-1. Youness Mokhtar, Hakim Ziyech, Shadrach Eghan, Tim Hölscher, Alessio Da Cruz en Jari Oosterwijk (twee) waren trefzeker voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder.

ADO Den Haag rekende na rust in de 'burenruzie' af met Scheveningen: 2-0. Xander Houtkoop en Giovanni Korte waren verantwoordelijk voor de productie namens de ploeg van Henk Fraser.