Martin Haar gaat per direct aan de slag als trainer van Jong AZ. De 63-jarige clubman is in die functie de opvolger van Reinier Robbemond, die als hoofdtrainer bij FC Oss in dienst is getreden.

Haar blijft ook specialistentrainer bij de A-selectie van de Alkmaarse ploeg, die waarschijnlijk zonder assistent-trainer Marco van Basten (naar Oranje) het nieuwe seizoen ingaat.

Haar was al eens eerder trainer van de Alkmaarse beloftenploeg. Ook vervulde hij jarenlang de functie van assistent-trainer van het eerste elftal. In die rol zat hij ook enkele keren als interim-trainer op de bank van het eerste elftal.

"In de functie van trainer van Jong AZ kan Martin Haar zijn schat aan ervaring overbrengen, zodat onze talenten zich optimaal kunnen ontwikkelen”, liet directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de website van AZ weten.

"Martin is daarnaast een uitstekende veldtrainer. We zijn blij dat hij deze uitdaging aangaat. Hij krijgt bij Jong AZ assistentie van Denny Landzaat, die momenteel bezig is met zijn trainerscursus.''

Haar kreeg eerder deze zomer een aanbieding om assistent-trainer van FC Twente te worden, maar zag daar vanaf.