Toby Alderweireld stapt van Atletico Madrid over naar Tottenham Hotspur. De oud-Ajacied verkiest de Spurs zo boven het Southampton van coach Ronald Koeman.

De 26-jarige Alderweireld heeft voor vijf jaar getekend bij Tottenham, zo meldt de Premier League-club woensdagochtend.

De Belg speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Southampton en maakte daar een goede indruk in 26 competitieduels. Manager Ronald Koeman hoopte de international definitief over te nemen.

Alderweireld stapte in de zomer van 2013 van Ajax over naar Atletico, maar hij kon in zijn ene seizoen in Spanje geen basisplek veroveren.

"Vanaf het begin wist ik veel over de Spurs door verhalen van Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli", doelt de centrale verdediger op zijn landgenoten die al op White Hart Lane actief zijn. "Het is een voordeel als je al een paar spelers bij je nieuwe club kent."

"Ik ben er trots op dat ik een speler ben van Tottenham Hotspur en ik hoop dat ik hier een prachtige tijd zal hebben."

Compensatie

Southampton denkt er volgens de BBC over om juridische stappen te ondernemen tegen Atletico Madrid, omdat de club van Koeman een optie tot koop had op Alderweireld ter waarde van 9,5 miljoen euro.

De Spanjaarden konden deze optie tenietdoen door zo'n 2 miljoen euro te betalen aan de 'Saints'.

Tottenham zou naar verluidt ruim 15 miljoen euro betalen voor Alderweireld. Ajax profiteert door diverse regelingen ook nog aardig van de miljoenentransfer van de oud-speler.

Video: Alderweireld naar Tottenham Hotspur