De Duitse oud-international Marcell Jansen zet een punt achter zijn loopbaan. De 29-jarige speler van Hamburger SV wil ander werk gaan doen.

''Ik verheug me erop dat ik mijn hobby weer terugkrijg. Voetbal was jarenlang mijn beroep, nu ga ik het weer doen voor mijn plezier'', liet hij woensdag in de Duitse krant Bild weten.

Jansen, die als verdediger en middenvelder inzetbaar was, debuteerde in het seizoen 2004-2005 namens Borussia Mönchengladbach in de Bundesliga. In 2007 verhuisde hij naar Bayern München.

Een jaar later stapte hij over naar HSV, waar zijn contract deze zomer afliep. Ondanks mooie aanbiedingen van onder meer Benfica wil Jansen geen nieuw avontuur meer aangaan in het betaalde voetbal.

''Deze stap is niet gemakkelijk geweest. Ik heb er tijdens mijn vakantie lang over nagedacht. Maar doorgaan is geen optie meer voor mij. Ik sta er niet meer voor honderd procent achter.''

Jansen, die 45 interlands speelde, gaat zich in zijn nieuwe leven richten op een aantal nog niet nader omschreven projecten.