Jordy Clasie staat open voor een nieuw avontuur, maar een langer verblijf bij Feyenoord blijft ook een optie voor de 24-jarige middenvelder.

''Ik wil nog steeds heel graag een prijs winnen bij deze club, daar hoop ik heel erg op'', zei de aanvoerder van Feyenoord dinsdag op de website van de Rotterdamse club, die deze week op trainingskamp in Oostenrijk is.

Clasie was de afgelopen vier jaar een belangrijke schakel op het middenveld, maar ondanks een hoop ereplaatsen won hij nog geen prijs met 'zijn' club.

De international van het Nederlands elftal voelt zich na vijf jaar in de eredivisie klaar voor de stap naar het buitenland.

Clasie geldt als een belangrijke kandidaat bij Southampton als Morgan Schneiderlin daar vertrekt. Vooralsnog is het echter rustig rondom de aanvoerder van Feyenoord.

''Als er iets moois voorbijkomt, zal ik daar samen met mij gezin over nadenken. Maar het plaatje moet compleet zijn, alles moet kloppen. Ik ga niet zomaar ergens naartoe. En als er niet zoiets voorbij komt, blijf ik met een blij hart bij Feyenoord.''