Ronald Koeman bevestigt dat hij Jordy Clasie mogelijk naar Southampton haalt. De 24-jarige Feyenoorder komt in beeld bij een vertrek van de Fransman Morgan Schneiderlin.

"Hij is een van de spelers op onze lijst", vertelt Southampton-manager Koeman aan The Guardian

"Clasie is een goede en jonge speler, een international die klaar is om een stap te maken en zijn kwaliteiten op een hoger niveau te laten zien."

In zijn tijd bij Feyenoord (2011-2014) werkte Koeman al samen met Clasie, wiens contract in De Kuip over drie jaar afloopt. "Hij krijgt steeds meer leiderskwaliteiten. Als Schneiderlin vertrekt, hebben we een speler nodig voor zijn positie."

De Nederlandse coach erkent dat de kans groot is dat Schneiderlin een transfer maakt, vermoedelijk naar het Manchester United van Louis van Gaal.

"Er is veel belangstelling voor Morgan. Als een club als United komt, wordt het lastig om hem te behouden. Als zij aan onze vraagprijs voldoen, willen wij meewerken."

Manchester United zou Schneiderlin het liefst voor komende maandag vastleggen. Op die dag vertrekt de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen naar de Verenigde Staten, waar het een aantal oefenduels speelt.