Mocht Go Ahead Eagles erin slagen de tweede voorronde van de Europa League te bereiken, dan moet de club op zoek naar een nieuw stadion om het thuisduel te spelen. 

Go Ahead werkte donderdag het eerste duel met het Hongaarse Ferençvaros (1-1) af in Emmen, waarbij fans van beide clubs de confrontatie met elkaar zochten in de stad. Burgemeester Cees Bijl liet daarop weten dat Go Ahead niet meer welkom is.

''Go Ahead Eagles heeft tijdens het weekend contact gehad met de burgemeester van Emmen, de heer Bijl'', luidt de verklaring van Go Ahead op de website.

''Deze gaf aan dat een nieuwe aanvraag om in Emmen te spelen niet gehonoreerd zal worden. Vanzelfsprekend respecteert de club dit besluit.''

Verbouwd

Stadion de Adelaarshorst van Go Ahead wordt momenteel verbouwd waardoor de club voor thuiswedstrijden moet uitwijken naar een ander stadion.

Donderdag speelt de ploeg van trainer Dennis Demmers in Boedapest de return van de eerste voorronde van de Europa League tegen Ferençvaros. Als Go Ahead doorgaat wacht een week later de eerste wedstrijd in de tweede voorronde en dat is mogelijk een thuiswedstrijd.

Het uit de eredivisie gedegradeerde Go Ahead plaatste zich via het fair-playklassement voor de voorronde van de Europa League.