Dirk Kuijt hoopt ooit het kampioenschap met Feyenoord te kunnen vieren op de Coolsingel in Rotterdam, maar vindt het nog te vroeg om daar al over te praten.

"Dat zou mooi zijn, maar het is te vroeg om op dat soort dingen vooruit te lopen. Wat dat betreft kun je de slogan 'geen woorden, maar daden' goed gebruiken", aldus de spits tegenover RTV Rijnmond.

De 34-jarige Kuijt, die deze zomer Fenerbahçe verruilde voor Feyenoord, weet niet of de titel in de eredivisie reëel is voor de huidige selectie.

"We moeten altijd voor het hoogste gaan en alleen het hoogste is voor Feyenoord goed genoeg. Het is de vraag of het realistisch is, maar we gaan er alles aan doen."

Fantastisch elftal

Kuijt, die in zijn eerste periode bij Feyenoord van medio 2003 tot 2006 geen prijzen won, hoopt dat de huidige groep spelers in tact blijft.

“Met het team dat we nu hebben kunnen we heel ver komen, maar we moeten altijd afwachten wat er in de komende weken gaat gebeuren. Als iedereen blijft hebben wij gewoon een fantastisch elftal voor komend seizoen."

“De eerste week trainen is goed verlopen, maar bij het komende trainingskamp in Oostenrijk kunnen we echt tot elkaar groeien. Dan kunnen we terug naar Rotterdam komen en laten zien dat we een goed team zijn", stelde de oud-international.