De Kroatische broers Zdravko en Zoran Mamic, die worden verdacht van een corruptieschandaal bij Dinamo Zagreb, moeten het resultaat van het onderzoek in de cel afwachten. De rechter gaf zondag de opdracht het tweetal te arresteren.

De voorzitter en trainer van Dinamo zouden zich illegaal hebben verrijkt, ten koste van zowel de club als de staat. Het gaat in totaal om 220 miljoen kuna, een kleine 30 miljoen euro.

De twee ontkennen alles en zeggen het slachtoffer te zijn van een politiek complot en een falende overheid. Zdravko Mamic is behalve voetbalpreses ook een invloedrijk politicus. Zijn broer is een oud-international, die onder meer bij VfL Bochum en Leverkusen speelde.

De corruptiebestrijders van Uskok, een door Justitie in het leven geroepen organisatie, lieten zaterdag al acht scheidsrechters en officials oppakken die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan manipulatie van wedstrijden.

De Kroatische voetbalbond staat ook nog onder druk wegens ongeregeldheden tijdens wedstrijden door relschoppende, nationalistische supporters.