Frank de Boer hoopt dat hij de komende weken nog een aantal nieuwe spelers kan verwelkomen op de training van Ajax. De oefenmeester vreest daarentegen voor het vertrek van doelman Jasper Cillessen.

"Jasper willen we juist niet kwijt. Hij is zó belangrijk voor ons. Zijn vertrek zou een kleine ramp zijn", aldus De Boer tegen Het Parool.

Cillessen staat naar verluidt in de belangstelling van Manchester United. De international van Oranje wordt bij de club van manager Louis van Gaal mogelijk de opvolger van David De Gea, die naar Real Madrid lijkt te verhuizen.

Ajax is na het vertrek van Kolbeinn Sigthorsson naar Nantes nog op zoek naar een spits. "Dat heeft prioriteit. We kunnen niet met Arek Milik als enige spits het seizoen in."

Ook een buitenspeler staat hoog op het wensenlijstje van De Boer. "Een speler die vanuit stilstand een actie kan maken, die aanvallend iets kan forceren. Zoals Memphis Depay vorig seizoen bij PSV."

De Amsterdammers hebben tevens interesse in de 20-jarige Deense middenvelder Pione Sisto van FC Midtjylland. "Een heel interessante speler. Maar ik geloof dat hij tussen de zes en acht miljoen euro moet kosten. Dat is een dot geld. Dan zullen we eerst spelers moeten verkopen."