FC Twente en Brentford FC hebben een akkoord bereikt over de transfer van aanvoerder Andreas Bjelland naar de Engelse club.

Dat bevestigt zowel FC Twente als Brentford donderdag.

De bijna 27-jarige Bjelland speelde sinds 2012 voor FC Twente, dat de verdediger overnam van het Deense FC Nordsjaelland.

Brentford stelde onlangs Marinus Dijkhuizen aan als nieuwe trainer. De club uit Londen eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de Championship, het een na hoogste niveau in Engeland.

"Hij brengt veel ervaring met zich mee en dat is goed voor onze jonge ploeg", aldus Dijkhuizen op de website van Brentford over zijn nieuwste aankoop.

"Bjelland is niet alleen een goede verdediger, maar is ook 'voetballend' sterk. Het is ook goed voor het imago van onze club dat we zulke spelers aan ons weten te binden."

Castaignos

Bjelland, die een driejarig contract tekende bij Brentford en de medische keuring al achter de rug heeft, is in korte tijd de tweede basisspeler die vertrekt bij FC Twente.

Begin deze week deed de landskampioen van 2010 spits Luc Castaignos van de hand aan Eintracht Frankfurt.

Wegens de financiële problemen moet FC Twente deze zomer veel inkomsten halen uit de verkoop van spelers. Bjellands contract in Enschede liep in 2016 af.