Piet Velthuizen traint voorlopig apart van de selectie van Vitesse, omdat de doelman met een te hoog vetpercentage is teruggekeerd van vakantie. 

Dat meldt Vitesse dinsdag op de website. De 28-jarige Velthuizen volgt nu een individueel trainingstraject en sluit pas aan bij de selectie als hij aan de norm voldoet.

De eenmalig Oranje-international was jarenlang eerste doelman van Vitesse, maar verloor afgelopen seizoen de concurrentiestrijd met Eloy Room.

Volgend jaar loopt het contract van Velthuizen af in Arnhem. Een vertrek deze zomer behoort daardoor tot de mogelijkheden, omdat hij anders transfervrij vertrekt.

Yeini

Vitesse maakte dinsdag ook bekend dat het de administratieve handelingen rond de transfers van Sheran Yeini en Milot Rashica heeft afgerond. Het duo kan vanaf woensdag aansluiten bij de selectie.

De 28-jarige Israëliër Yeini komt over van Maccabi Tel Aviv. De negentienjarige Rashica speelt op het middenveld en is door Vitesse in Albanië weggeplukt bij Kosova Vushtrri.

De twee nieuwelingen komen volgens de club waarschijnlijk zaterdag in actie tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen de Belgische eersteklasser KV Oostende.