Adam Maher wil dit seizoen uitgroeien tot een dragende kracht bij PSV. Naar eigen zeggen heeft de 21-jarige middenvelder in Eindhoven nog niet alles laten zien wat hij kan.

"Vorig jaar heb je een deel gezien, dit jaar wil ik nog meer. Ik denk dat ik nog bepalender ga zijn, in het spel zelf en met assists en doelpunten", zegt Maher over zijn rol bij de titelverdediger.

Afgelopen seizoen vormde de vijfvoudig Oranje-international bij PSV het middenveld met Georginio Wijnaldum en de Mexicaan Andrés Guardado en miste hij slechts drie competitieduels. Hij kwam in 31 wedstrijden tot zeven treffers.

Toch meent Maher dat hij in het kampioensjaar nog niet alles heeft kunnen brengen, onder meer omdat hij vorig jaar nauwelijks vakantie had. Na de competitie moest hij nog aan de bak met Jong Oranje en vlak daarop volgde weer de voorbereiding van PSV. "Dat gaat een keer aan je lichaam vreten en dan lukt het steeds niet en loop je achter de feiten aan."

Deze zomer had Maher vijf weken vakantie en verscheen hij maandag volledig uitgerust op De Herdgang voor de eerste training in de aanloop op het nieuwe seizoen. "Ik ben lekker ontspannen. Het was fijn om weer op het veld te staan."

Dragende kracht

Wegens interlandverplichtingen ontbraken nog veel basisspelers bij de start van de voorbereiding van PSV, onder wie Guardado en Wijnaldum. Van Wijnaldum is de kans bovendien groot dat hij deze zomer nog vertrekt uit Eindhoven. Hij staat open voor een nieuwe uitdaging en er is interesse uit het buitenland.

Maher gelooft echter niet dat er bij een vertrek van de aanvoerder veel zal veranderen bij PSV. "Ik denk dat alles hetzelfde blijft, ook als Georginio weggaat. Maar ik weet wel dat ik een nog belangrijkere rol ga spelen." 

"Ik heb vorig jaar een goede stap gezet. Dit jaar wil ik nog een grotere stap zetten en een dragende kracht worden in het team. Dat verlang ik van mezelf."