Ronald Koeman wil Toby Alderweireld dolgraag bij Southampton houden. De Belgische verdediger staat onder contract bij Atletico Madrid, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor de Engelse club.

''Toby wil zelf blijven, wij willen hem graag hier houden, maar Atletico werkt nog niet mee'', zei Koeman bij de start van de voorbereiding tegen Sky Sports. ''Desondanks heb ik goede hoop dat hij blijft.''

De 26-jarige Belg, die zijn carrière begon bij Ajax, kwam afgelopen seizoen 26 keer in actie in de Premier League. Southampton eindigde daarin als zevende en verdiende een ticket voor de Europa League.

Koeman versterkte zijn selectie al met drie spelers: doelman Maarten Stekelenburg, verdediger Cédric Soares en aanvaller Juanmi. Stekelenburg en Juanmi stonden maandag al op het veld tijdens de start van de voorbereiding.

Schneiderlin

Koeman vreest dat hij Morgan Schneiderlin mogelijk nog kwijtraakt aan Louis van Gaal, die de Franse spelmaker naar Manchester United wil halen.

''We moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Tot nu toe hebben we geen serieus bod op hem gekregen van Manchester United.''