Luc Castaignos staat op het punt om FC Twente te verruilen voor Eintracht Frankfurt, de nummer negen van het afgelopen Bundesliga-seizoen.

Volgens het AD hebben de Tukkers een akkoord bereikt met de Duitse club over een transfersom van bijna drie miljoen euro.

Een percentage van dit bedrag gaat naar investeringsmaatschappij Doyen Sports Group, dat voor een deel de eigenaar was van Castaignos' transferrechten.

FC Twente hoopte Castaignos deze zomer te verkopen om zo nog een transfersom te incasseren voor een speler wiens contract volgend jaar afloopt.

Bezuinigingen

De landskampioen van 2010 is bezig aan een grote bezuinigingsoperatie. Afgelopen seizoen kreeg de club uit Enschede twee keer drie punten aftrek wegens financieel wanbeleid.

Castaignos (22) kwam drie jaar uit voor FC Twente. In die seizoenen maakte hij achtereenvolgens dertien, veertien en tien doelpunten in de eredivisie.

Bij Eintracht Frankfurt wordt Castaignos een ploeggenoot van onder anderen Alexander Meier, de topscorer van het afgelopen seizoen in de Bundesliga.

Ould-Chikh

Eerder deze transferperiode deed FC Twente al Kasper Kusk (FC Kopenhagen) en Darryl Lachman (Sheffield Wednesday) van de hand.

De Tukkers ronden vermoedelijk deze week de transfer van de 17-jarige Bilal Ould-Chikh naar Benfica af.