PSV-trainer Phillip Cocu gaat ervan uit dat hij binnenkort twee nieuwe aanvallers kan verwelkomen.

"Ik denk dat er twee aanvallende versterkingen komen", zei Cocu maandag na afloop van de eerste training van de Eindhovenaren.

De trainer bevestigde dat de Belg Maxime Lestienne een kandidaat is. De Belg is de beoogde vervanger van topscorer Memphis Depay, die overstapte naar Manchester United.

Lestienne (23) speelde afgelopen seizoen voor Genoa in de Italiaanse Serie A. In 2010 probeerde PSV de Belg ook al te halen, maar destijds koos hij voor Club Brugge.

Gerbrands

PSV moet nog wel rekening houden met het vertrek van één of twee bepalende spelers, maar volgens algemeen directeur Toon Gerbrands is de landskampioen voorbereid op het mogelijke afscheid van spelers als Georginio Wijnaldum en Jetro Willems.

''Als je de scouting goed voor elkaar hebt, dan heb je een paar lijstjes liggen. En als de ene het niet wordt, wordt de ander het. Het is eigenlijk wel te overzien, maar dan moet je je zaken wel voor elkaar hebben. Je kunt concurrentievoordeel behalen door de selectie op tijd op orde te hebben. Als alles goed valt, hebben we alles redelijk snel klaar", aldus Gerbrands.

De directeur sprak de verwachting uit dat PSV nog deze week één of twee nieuwe spelers kan presenteren. Cocu vulde aan dat een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van Depay (zo'n 30 miljoen euro) zeker beschikbaar is om opnieuw te investeren.

"We zoeken geen nieuwe Depay of Wijnaldum. Het zullen andere spelers zijn met andere kwaliteiten en andere persoonlijkheden die het team sterker maken. Zoeken naar hetzelfde type lukt nooit, want die bestaat niet."

Rekik

Wijnaldum kan rekenen op veel belangstelling vanuit het buitenland. Zodra hij vertrekt, kan Davy Pröpper van Vitesse naar PSV komen.

Op Karim Rekik wordt in Eindhoven niet meer gerekend. De centrumverdediger werd gehuurd van Manchester City en is op weg naar Olympique Marseille. Door zijn vertrek lijkt Nicolas Isimat-Mirin meer kans te maken op een vaste basisplaats. De Fransman werd afgelopen week definitief overgenomen van AS Monaco.

PSV gaat vooralsnog verder niet op zoek naar versterking centraal in de defensie. Cocu wil tijdens de komende oefenwedstrijden kijken hoe de jonge spelers zich staande houden. Naast basiskracht Jeffrey Bruma en Isimat-Mirin heeft hij de beschikking over Jorrit Hendrix, Suently Alberto en Jordy de Wijs.

"Halverwege de voorbereiding beslissen we of we al dan niet overgaan tot het halen van versterking op die positie.''

Willems

Cocu hoopt dat linksback Willems in Eindhoven blijft. "Voor hem is het goed om nog minimaal een jaar bij PSV te spelen om zijn ontwikkeling door te zetten. De intentie is om hem binnen te houden.''

De hoofdcoach heeft zijn spelers maandag in de kleedkamer als eerste op het hart gedrukt dat het kampioenschap extra druk betekent. "Je moet beseffen dat je nog een stap extra moet gaan zetten. Elke tegenstander zal nog meer gemotiveerd zijn om van de kampioen te winnen.''

PSV gaat komend seizoen voor de landstitel en wil een ronde verder komen in de Champions League. "We zijn gelukkig terug in de Champions League. We hebben de ambitie om alles er uit te halen en de volgende ronde te bereiken."