Met een beperkt deel van zijn selectie is PSV-trainer Phillip Cocu maandagochtend begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Van het basiselftal dat de club in april de landstitel bezorgde, stonden alleen Adam Maher en doelman Jeroen Zoet op het veld voor de eerste training.

De PSV-internationals die actief zijn geweest met de diverse nationale teams sluiten later aan.

Zo ontbraken maandagochtend Jeffrey Bruma, Luciano Narsingh, Luuk de Jong, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems omdat ze eerder deze maand in de Oranje-selectie zaten voor de interlands tegen de VS en Letland.

Verdediger Santiago Arias is nog niet terug van vakanie omdat hij met Colombia meespeelde in de Copa America. Andres Guardado gaat met Mexico nog naar de Gold Cup, die op 7 juli begint en nog tot 26 juli kan duren.

Oscar Hiljemark speelt dinsdag met Jong Zweden nog de finale van het EK onder-21.

Vuurwerk

De jonge spelers Nikolai Laursen, Ramon Pascal Lundqvist, Jelle Leemans, Suently Alberto, Steven Bergwijn en Jordy de Wijs krijgen de kans om zich bij de A-selectie te bewijzen.

De spelersgroep werd op De Herdgang met veel vuurwerk onthaald door een paar honderd supporters.

De eerste officiële wedstrijd staat op 2 augustus op het programma als PSV in de Arena met FC Groningen strijdt om de Johan Cruijff Schaal.