Lionel Messi hoopt dat Argentinië dinsdag in de halve finale van de Copa America tegen Paraguay een stuk efficiënter opereert dan in de eerdere wedstrijden tijdens het toernooi.

"We verdienen het niet om zo te lijden. In alle duels zijn we superieur geweest, zeker tegen Colombia", vertelt de 28-jarige Argentijn aan de krant La Nacion.

Argentinië ontdeed zich vrijdag pas na strafschoppen van Colombia nadat er in de negentig minuten reguliere speeltijd niet was gescoord.

"Soms weet je niet wat je ervan moet denken, al die gemiste kansen. Gelukkig zijn we doorgegaan. We mogen trots zijn op het niveau dat we haalden, veel beter kan het niet. Het is goed dat we in elk geval veel mogelijkheden creërden."

Messi kwam tijdens de Copa America pas eenmaal tot scoren, een benutte strafschop in de poulewedstrijd tegen Paraguay. Tegen Colombia was de sterspeler van FC Barcelona enkele keren dicht bij zijn tweede goal.

"Ik snap niet hoe hun doelman (David Ospina, red.) die ballen eruit hield. Het waren ongelooflijke reddingen, heel knap."

1993

Argentinië jaagt in Chili op de eerste eindzege op een toernooi sinds 1993, de overwinningen op de Olympische Spelen niet meegerekend.

In de eerste halve finale van de Copa America staan maandagavond gastheer Chili en Peru tegenover elkaar.