Giovanni van Bronckhorst ziet het aantrekken van een verdediger als prioriteit bij Feyenoord.

Dat vertelde de trainer van de Rotterdammers zondag na de eerste training in de Kuip.

''Na het vertrek van Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen is duidelijk dat we achterin spelers nodig hebben. Daar zijn we dus vooral naar op zoek'', aldus Van Bronckhorst.

Afgelopen week besloot de 40-jarige oefenmeester in overleg met technisch directeur Martin van Geel om Mathijsen geen nieuw contract aan te bieden.

Keuzes

Feyenoord versterkte zich deze zomer al met Dirk Kuijt, die transfervrij overkomt van Fenerbahçe, en Marko Vejinovic van Vitesse. Voorin en op het middenveld heeft Van Bronckhorst zodoende keuzes te over.

''We willen altijd een zo sterk mogelijke selectie en dus proberen we ons te versterken waar dat kan. Een spits is op dit moment echter geen noodzaak. We hebben er nu vier in de selectie, dus dat staat niet bovenaan het wensenlijstje.''

De eerste training gaf de trainer een goed gevoel. "Over vorig seizoen heb ik het niet meer gehad. Hopelijk is deze eerste training het begin van iets moois."

Ondanks een gebrek aan ervaring is Van Bronckhorst ervan overtuigd dat hij kan slagen als hoofdtrainer van Feyenoord. "Ik voel me heel zeker. Feyenoord zit in mijn hart, ik wil altijd het beste voor de club."

Seefeld

Feyenoord vertrekt op 6 juli naar het Oostenrijkse Seefeld, waar het tot en met 13 juli verblijft. Daar zal de nummer vier van het voorbije seizoen ook twee oefenduels afwerken.

Op 23 juli komt Ronald Koeman met Southampton naar De Kuip voor een confrontatie met zijn oude ploeg.