Feyenoord is zondag in de Kuip onder toeziend oog van duizenden supporters op de eerste training begonnen aan het nieuwe seizoen.

Trainer Giovanni van Bronckhorst leidde de oefensessie waarbij nieuweling Marko Vejinovic, die onlangs overkwam van Vitesse, één van de 23 spelers was.

Aanwinst Dirk Kuijt ontbrak nog vanwege een langere vakantie. Kenneth Vermeer, Jordy Clasie en Karim El Ahmadi waren om dezelfde reden nog niet van de partij. Kuijt sluit donderdag aan, zo liet Van Bronckhorst na de training weten.

Joris Mathijsen keert niet meer terug bij Feyenoord. Van Bronckhorst besloot in samenspraak met technisch directeur Martin van Geel om het aflopende contract van de 35-jarige verdediger niet te verlengen.

Naast Vejinovic waren ook Warner Hahn (vorig seizoen uitgeleend aan PEC Zwolle) en Joey Sleegers (verhuurd aan FC Eindhoven) nieuwe gezichten ten opzichte van afgelopen seizoen. Datzelfde gold voor de talenten Jari Schuurman, Calvin Verdonk, Stef Gronsveld en Kamil Miazek.

Wouters

Ook Jan Wouters was één van nieuwelingen op het veld. De 54-jarige oud-international werd door Feyenoord aangetrokken om Van Bronckhorst te assisteren. Jean-Paul van Gastel is de andere assistent-trainer.

Roy Makaay, die is aangesteld als spitsentrainer, gaf eveneens acte de presence. Keeperstrainer Patrick Lodewijks maakte ook zijn opwachting. Eind vorig seizoen was hij een aantal weken afwezig door het plotselinge overlijden van zijn vrouw.

Feyenoord verblijft van 6 tot en met 13 juli in het Oostenrijkse Seefeld. Daar zal de nummer vier van het voorbije seizoen ook twee oefenduels afwerken.

Op 23 juli komt trainer Ronald Koeman met Southampton naar de Kuip voor een oefenwedstrijd tegen zijn oude ploeg.