Gino Coutinho en Vincent Janssen staan zondag in Alkmaar op het veld voor de eerste training van AZ. De Alkmaarders nemen doelman Coutinho transfervrij over van Excelsior, terwijl de club voor aanvaller Janssen zijn nog een jaar doorlopende contract bij Almere City afkocht. 

Coutinho tekent zondag, Janssen waarschijnlijk maandag. Dan maakt AZ verdere details over de transfers bekend, stelt de club op de eigen website.

Janssen (21) speelde de laatste twee jaar in Almere. Afgelopen seizoen scoorde de international van Jong Oranje negentien keer voor de nummer tien van de eerste divisie. Daarvoor speelde de Brabander in de jeugd van Feyenoord, NEC en FC Oss.

Janssen zou de afwezigheid van Aron Johansson bij de seizoensstart moeten opvangen. De spits komt volgende maand met het Amerikaanse team in actie op de Gold Cup.

AZ speelt op 30 juli de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League waarvoor de club zich als nummer drie van de eredivisie plaatste.

Coutinho

De 32-jarige Coutinho is gehaald omdat Esteban en Yves De Winter, vorig seizoen eerste en tweede keus onder de lat bij AZ, transfervrij zijn vertrokken. De voormalig doelman van onder meer ADO Den Haag moet de conccurrentie aangaan met de Uruguayaan Sergio Rochet, die afgelopen seizoen al zeven competitieduels keepte.

Coutinho komt uit de jeugd van PSV en speelde daarna kortstondig bij NAC, Vitesse en FC Den Bosch.