Argentinië is in de nacht van vrijdag op zaterdag via strafschoppen doorgedrongen tot de halve eindstrijd van de Copa America. Na negentig minuten spelen stond er 0-0 op het scorebord tegen Colombia.

In de penaltyserie schoot Carlos Tevez de beslissende 5-4 binnen vanaf elf meter. Aan Argentijnse zijde misten Lucas Biglia en Marcos Rojo, terwijl Luis Muriel, Camilo Zuniga en Jeison Murillo faalden namens Colombia.

Beide ploegen wisten in de reguliere speeltijd het net niet te vinden in het Chileense Viña del Mar. De Mexicaanse scheidsrechter Roberto Garcia Orozco moest wel acht keer geel trekken.

Bij de Argentijnen kwam Tevez een kwartier voor tijd pas binnen de lijnen om Sergio Agüero af te lossen. De kersverse aanvaller Boca Juniors kwam voorin tevergeefs Lionel Messi en Angel Di Maria bijstaan. De Manchester United-speler moest vlak voor tijd plaatsmaken voor Ezequiel Lavezzi.

José Pekerman, de Argentijnse bondscoach van Colombia, liet een minuut na de entree van Tevez Radamel Falcao invallen voor Jackson Martinez, maar ook de beoogde Chelsea-spits kon de ban niet breken in Estadio Sausalito en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

In de halve eindstrijd neemt Argentinië het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Brazilië en Paraguay. Gastland Chili en Peru strijden om het andere finaleticket.