Feyenoord heeft zich vrijdag versterkt met Marko Vejinovic. De 25-jarige middenvelder, die overkomt van Vitesse, ondertekende een vierjarig contract in De Kuip. PSV heeft de Franse verdediger Nicolas Isimat-Mirin definitief overgenomen van AS Monaco.

Vejinovic doorstond eerder op de dag bij Feyenoord de medische keuring. Hij sluit zondag aan bij de eerste training van de selectie.

De middenvelder speelde de afgelopen twee seizoenen 67 wedstrijden voor Vitesse. Hij scoorde daarin veertien keer.

Feyenoord zou een tranfersom van 3,5 miljoen euro betalen voor de voormalig jeugdinternational, die nog een contract had bij Vitesse tot medio 2017.

Vejinovic speelde eerder voor Heracles en AZ. Met die laatste ploeg werd hij in 2009 landskampioen.

Hij is de zoon is de zoon van een Servische vader en een Bosnische moeder, maar heeft een Nederlands paspoort.

"Ik heb in de afgelopen periode heel snel een goed en warm gevoel gekregen bij Feyenoord", aldus Vejinovic op clubsite. "Ik ga er alles aan doen om hier te slagen."

Traptechniek

Technisch directeur Martin van Geel is blij met de komst van Vejinovic. "Met zijn komst krijgen we meer mogelijkheden op ons middenveld. Marko is een technisch zeer begaafde speler, die al jarenlang op het hoogste niveau in de Eredivisie speelt en al meer dan 160 competitiewedstrijden achter zijn naam heeft."

"Hij was afgelopen seizoen een van de meest scorende middenvelders in de Eredivisie, met dank aan zijn fantastische traptechniek. Marko is bovendien nog maar 25 jaar, dus we hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen."

Vejinovic is na Dirk Kuijt de tweede nieuweling voor trainer Giovanni van Bronckhorst.

Isimat-Mirin

Isimat-Mirin tekende vrijdag een contract tot medio 2019 bij PSV. De Fransman werd afgelopen seizoen al gehuurd van AS Monaco.

Hij speelde in het kampioensjaar vijftien competitieduels voor de ploeg van trainer Philip Cocu. Ook kwam hij in zes Europa League-duels en drie bekerwedstrijden in actie.

"Ik ben blij met alle reacties van de fans sinds het kampioenschap en het feest", aldus Isimat-Mirin op de clubsite.

"Net zoals ik heel blij ben dat ik nu definitief bij PSV kan spelen. Een grote club, met geweldige fans. Ik wil er samen met hun steun alles aan doen om het succes van vorig jaar door te zetten. Ik ben echt heel blij met mijn contract hier."