René Hake, die overkomt van PEC Zwolle, is de nieuwe assistent van trainer Alfred Schreuder bij FC Twente. Dat maakte de eredivisieclub vrijdag bekend.

De bank van FC Twente ziet er komend seizoen heel anders uit. Schreuder blijft daar zitten, maar al zijn assistenten van afgelopen jaar zijn vertrokken.

Kees van Wonderen is opgestapt, Michel Jansen en Boudewijn Pahlplatz zijn doorgeschoven naar Jong FC Twente en Youri Mulder moet met een aflopend contract vertrekken uit Enschede. 

Hake werkte tussen 2005 en 2010 al bij FC Twente, onder meer als hoofd jeugdopleiding en coach van de beloften. Hij ging daarna aan de slag als hoofdtrainer bij FC Emmen en fungeerde de laatste jaren als assistent van Art Langeler en Ron Jans bij 'cupfighter' PEC Zwolle.

De 43-jarige Drent keert nu terug bij FC Twente, waar hij een contact voor drie jaar ondertekende als assistent van Schreuder.

Het contract van keeperstrainer Theo Snelders is met twee jaar verlengd. Bert Konterman, trainer van FC Twente A1, gaat in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal ook stage lopen bij het eerste elftal.