Wayne Rooney hoopt dat Manchester United er deze zomer in slaagt een aantal nieuwe spelers aan zich te binden.

"Met een paar aankopen doen we mee om de titel, daar ben ik van overtuigd", zegt de 29-jarige aanvaller op zijn website. "Momenteel gelooft zowel de manager als de selectie er al in dat het mogelijk is, dat is het belangrijkste."

United legde reeds Memphis Depay vast en is volgens Engelse media dicht bij het aantrekken van Morgan Schneiderlin, die overkomt van Southampton.

"Hopelijk winnen we volgend seizoen zoveel mogelijk prijzen. Een club als Manchester United is daartoe verplicht. Ik denk dat we in elk geval ver kunnen komen."

Ramp

Afgelopen seizoen - de eerste jaargang met Louis van Gaal aan het roer - legde United na een moeizaam begin beslag op de vierde plaats.

"Het zou echt een ramp zijn geweest als we ons niet hadden gekwalificeerd voor de Champions League. Dat was ons belangrijkste doel. We hadden een nieuwe manager, nieuwe coaches en veel nieuwe spelers. Dan is het lastig om meteen te strijden om de titel."

Rooney baalt nog steeds van de uitschakeling door Arsenal in de kwartfinale van de FA Cup. "Het is een beetje teleurstellend dat we geen prijs hebben gewonnen. We hadden een grote kans om beslag te leggen op de FA Cup."

Voorbereiding

Manchester United bereidt zich net als vorig jaar in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen. De formatie van Van Gaal oefent tegen Club America, San Jose Earthquakes, FC Barcelona en Paris Saint-Germain.

Op 8 augustus begint United de competitie met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.