Robin van Persie weet nog niet of hij komend seizoen opnieuw in het shirt van Manchester United speelt. De 31-jarige Rotterdammer staat nog een jaar onder contract bij de Engelse topclub.

"Ik moet een inschatting maken welke kant het bij United opgaat voor mij. Volgend jaar staat er een EK voor de deur en dat toernooi gaat een belangrijke rol spelen in de toekomstkeuze die ik ga maken", aldus Van Persie tegen ELF Voetbal

"In Frankrijk wil ik goed voor de dag komen. Maar het belangrijkste is de wens van mijn vrouw en kinderen. Ik ben een familieman. Wat ik nu ook ga doen: Bouchra, Shaqueel en Dina Layla staan het hoogst in de pikorde en moeten er gelukkig van worden."

Van Persie heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. De aanvaller maakte weliswaar tien competitietreffers, maar was lang niet altijd onomstreden bij manager Louis van Gaal. Het zorgde voor de nodige transfergeruchten.

"Dat is inherent aan een club als Manchester. Dat er ooit zulke berichten zouden verschijnen, wist ik al toen ik voor United koos. Manchester is in de goede zin van het woord een beest. Dat gaat tekeer als het goed gaat, maar vooral in mindere tijden."

"Ik heb beide bij de club gekend. Nu moet ik met een mindere periode dealen. Ik kan het ook als een compliment zien dat er nu kritiek op me is. Ik ben achter Wayne Rooney de tweede topscorer van de club. Maar mensen accepteren zo'n aantal blijkbaar niet. Terecht hoor, want het zegt veel dat Wayne met twaalf goals topscorer is."

Van Persie verruilde in de zomer van 2013 Arsenal voor United. Hij kwam in het verleden ook uit voor Feyenoord en Excelsior.