Nemanja Gudelj kan niet wachten om het shirt van Ajax aan te trekken. De middenvelder verruilde onlangs AZ voor de Amsterdammers.

"Vakantie hebben is natuurlijk lekker, maar als de dag dan eindelijk aanbreekt dat je mag beginnen bij je nieuwe club waar alles nieuw en anders is, dan is dat lekker", aldus Gudelj op de website van Ajax.

De 23-jarige Serviër legde donderdag samen met zijn nieuwe ploeggenoten een aantal fysieke tests af. Vrijdag staat de eerste officiële training op het programma.

"Ajax is natuurlijk een grote naam, dus ik ben erg blij dat ik kan beginnen. De meeste spelers heb ik allemaal al ontmoet. Ik kende al een aantal jongens en Nick Viergever ken ik natuurlijk nog van AZ."

Gudelj kijkt vooral uit naar de voorronde van de Champions League. "Het is voor mij persoonlijk iets nieuws in mijn carrière. Ik heb wel Europa League gespeeld met AZ, maar dat is geen Champions League."

"Van alle mooie dingen waar ik naar uitkijk is dit wel het mooiste. We hebben een goede ploeg en er zijn goede spelers bijgekomen. Dus wat dat betreft heb ik er enorm veel vertrouwen in."