Lucas Bijker verruilt sc Heerenveen voor SC Cambuur. FC Twente ziet Darryl Lachman vertrekken naar Sheffield Wednesday.

Verdediger Bijker (22) ondertekent bij Heerenveen een contract voor twee jaar met een optie op een derde seizoen. De overstap binnen Friesland is gezien de rivaliteit tussen de twee clubs een gevoelige kwestie. 

Vorig jaar maakte Dwight Lodeweges bekend te vertrekken bij Cambuur om bij Heerenveen aan de slag te gaan. Na bedreigingen van supporters uit Leeuwarden, legde Lodeweges eerder zijn taken bij Cambuur neer.

Bijker doorliep in Leeuwarden de jeugdopleiding en maakte in 2011 zijn debuut voor Cambuur, waarna hij in 2013 met de Leeuwarders promoveerde naar de eredivisie.

De verdediger meldt zich na het weekend in Heerenveen en gaat mee op trainingskamp naar Garderen.

Lachman

Lachman maakt de overstap van Twente naar het Engelse Sheffield Wednesday. De verdediger tekent een tweejarig contract bij de club uit het Championship.

Darryl Lachman stapte aan het begin van vorig seizoen over van PEC Zwolle en speelde Enschede vijftien competitiewedstrijden en drie bekerduels.

Op de website van Sheffield Wednesday zegt de 25-jarige verdediger blij te zijn met zijn transfer. "Ik heb er altijd van gedroomd om in Engeland actief te zijn, dus ik kijk er naar uit om voor Sheffield in het Championship te spelen."

Volg hier al het transfernieuws