PSV heeft de laatste formaliteiten rond de transfer van Nicolas Isimat-Mirin afgerond. De verdediger doorstond woensdag de medische keuring bij de Eindhovense club.

De landskampioen maakt ongeveer 2,5 miljoen euro over naar AS Monaco voor de 23-jarige Fransman, meldt De Telegraaf. Isimat-Mirin tekent een contract voor vijf jaar in het Philips Stadion.

Afgelopen seizoen kwam de centrale verdediger al op huurbasis uit voor PSV. De voormalig jeugdinternational werd in vijftien competitiewedstrijden ingezet door trainer Phillip Cocu en kwam daarin één keer tot scoren.

Met de transfer van Isimat-Mirin speelt PSV deels in op het vertrek van Karim Rekik, die de afgelopen twee jaar gehuurd werd van Manchester City. De Nederlandse verdediger wordt waarschijnlijk verkocht aan Olympique Marseille.

​Isimat-Mirin debuteerde in 2010 in het betaalde voetbal bij Valenciennes. In de zomer van 2013 verhuisde de verdediger voor vier miljoen euro naar AS Monaco, waar hij een vierjarige verbintenis ondertekende maar niet wist door te breken.