Hoewel Angel Di Maria ontevreden is over de hoeveelheid speeltijd die hij krijgt van manager Louis van Gaal, overweegt de Argentijn geen vertrek bij Manchester United.

Dat zegt de aanvallende middenvelder, die de hoge verwachtingen op Old Trafford na zijn overgang van Real Madrid zelden wist waar te maken, in gesprek met de Argentijnse krant Olé.

Di Maria arriveerde vorig jaar voor ruim tachtig miljoen euro bij 'The Red Devils', maar worstelde in zijn eerste seizoen met zijn vorm en fitheid. Daardoor kwam de linkspoot niet altijd voor in de plannen van Van Gaal.

Toch verwijst de 27-jarige dribbelaar de geruchten over een vertrek naar het rijk der fabelen. "Zo zit ik niet elkaar", verklaart Di Maria. "In Madrid had ik periodes waarin ik werd uitgefloten, maar me vermande en de situatie veranderde. Ik ga graag de strijd aan."

Ambities

Zijn situatie bij United knaagt echter wel aan de Argentijn, beaamt hij. "Niet alleen aan mij, maar ook aan m'n familie. Niet alles gaat namelijk zoals ik wil, omdat ik niet speel. Ik kwam hier met ambities en belandde vervolgens op de bank."

Zelf begrijpt Di Maria niet altijd waarom hij niet altijd op een basisplaats kan rekenen. "Ik begon goed, met doelpunten en assists. Ik had het naar m'n zin, totdat ik buiten de boot viel. Het is lastig om uit te leggen waarom ik niet speel."

Momenteel is de 63-voudig international met zijn land actief op de Copa America in Chili. In de nacht van vrijdag op zaterdag speelt Argentinië in de kwartfinales tegen het Colombia van spits Radamel Falcao, die afgelopen seizoen ook niet wist te imponeren op Old Trafford en op weg lijkt naar Chelsea.