Willem II heeft woensdag het vertrek van verdediger Mitchell Dijks naar Ajax officieel bevestigd. Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesley de Sa stappen op huurbasis over van Amsterdam naar Willem II.

De drie spelers zijn betrokken bij de transfer van Dijks. Willem II ontvangt ook een transfersom voor de linksback, die na twee jaar terugkeert bij de ploeg van trainer Frank de Boer.

Dijks tekent een driejarig contract bij Ajax. Hij speelde eerder al zes duels voor de hoofdmacht van de Amsterdammers.

De 22-jarige linksback doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2012 zijn debuut in de hoofdmacht. Een teleurstellend seizoen op huurbasis bij sc Heerenveen zorgde ervoor dat hij Ajax mocht verlaten, waarna hij een contract tot medio 2016 tekende bij Willem II.

In Tilburg kende Dijks wel een goed seizoen. Hij speelde 28 eredivisiewedstrijden voor Willem II, dat op een verdienstelijke negende plaats eindigde.

"Het was een lang traject maar met een mooi eindresultaat voor ons waarin we een goede balans hebben kunnen vinden in de sportieve en financiële belangen voor Willem II. We zijn erg blij dat we deze drie spelers kunnen toevoegen aan de selectie", aldus technisch manager Carlos Aalbers van de club uit Tilburg.

De club uit Tilburg haalde ook direct een opvolger voor Dijks. Verdediger Dico Koppers stapt over van FC Twente en tekende een contract voor twee jaar bij Willem II.

"Zijn aanvallende kwaliteiten passen goed in de speelwijze van Willem II", aldus Aalbers over de verdediger die eerder uitkwam voor Ajax en ADO Den Haag.

Zivkovic

De 18-jarige Zivkovic wist afgelopen seizoen nog niet uit te groeien tot vaste waarde bij de hoofdmacht van Ajax. Bij Jong Ajax kwam hij in de Jupiler League tot achttien doelpunten in 25 duels.

Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars is het voor zijn ontwikkeling van belang dat hij komend seizoen veel speelminuten krijgt in de eredivisie. 

"Daarom is dit een goede stap voor hem. Hij kon bij meer clubs terecht, maar wij kijken ook naar wie de trainer is en welke speelstijl gehanteerd wordt. Wij denken dat Willem II daarom de juiste keuze is", aldus Overmars op de site van Ajax.

Ligeon

Ajax verhuurt de 23-jarige Ligeon, maar verlengde ook zijn contract met een jaar tot medio 2017 met een optie voor nog een jaar.

De rechtsback debuteerde in 2011 voor Ajax en speelde sindsdien twaalf duels in de eredivisie voor de Amsterdamse club.

Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan NAC, dat degradeerde uit de eredivisie.

Voor De Sa heeft Willem II bij Ajax een optie tot koop bedongen. De aanvaller speelde tot nu toe dertien duels voor Ajax. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles.