Catania is mogelijk de spil in een omvangrijke omkopingszaak in het Italiaanse voetbal. De politie arresteerde dinsdag clubvoorzitter Antonino Pulvirenti en zes andere verdachten.

Het zevental wordt ervan beschuldigd afgelopen seizoen tegenstanders te hebben omgekocht, om Catania zo voor degradatie uit de Serie B te behoeden.

De club eindigde als vijftiende op het op één na hoogste niveau, slechts drie punten verwijderd van degradatie. Een jaar eerder degradeerde de Siciliaanse formatie na acht jaar uit de Serie A.

De politie kwam het schandaal met afluisterapparatuur en video-observatie op het spoor. De verdachten zouden omgekochte spelers rond de 10.000 euro hebben betaald om hun wedstrijden tegen Catania opzettelijk te verliezen.

Pulvirenti, die onder meer een luchtvaartmaatschappij bezit, liet via zijn advocaat weten er zeker van te zijn dat hij zijn onschuld kan aantonen.

Ook elders in de Siciliaanse voetbalwereld zijn er mogelijk problemen. De politie maakte bekend een onderzoek te hebben gestart naar nog eens twaalf personen, onder wie vijf spelers en de eigenaar van Serie D-club Messina. Zij zouden in 2015 vijf wedstrijden hebben gemanipuleerd.