De Engelse en Amerikaanse voetbalvrouwen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op het WK voetbal in Canada door respectievelijk Noorwegen en Colombia te verslaan.

Engeland kwam tegen de Noren nog met 1-0 achter, maar herstelde zich in het laatste halfuur en zegevierde met 2-1.

Solveig Gulbrandsen schoot Noorwegen in de 54e minuut naar een 1-0 voorsprong. Engeland revancheerde zich in minuut 61 en 76 met goals van Stephanie Houghton en Lucia Bronze.

Engeland speelt in de kwartfinales tegen gastland Canada, dat groepswinnaar werd in de poule van de Oranjevrouwen. Het duel wordt in de nacht van zaterdag op zondag gespeeld in Vancouver.

Rode kaart

De Verenigde Staten dankten de 2-0 winst op Colombia mede aan een rode kaart voor keepster Catalina Pérez. Ze werd in de 50e minuut van het veld gestuurd na het veroorzaken van een penalty.

Sterspeelster Abby Wambach schoot de toegekende strafschop hoog over, maar drie minuten later maakte Alex Morgan alsnog de eerste Amerikaanse treffer. Carli Lloyd was later wel trefzeker vanaf elf meter en besliste de wedstrijd.

De Verenigde Staten spelen in de nacht van vrijdag op zaterdag in Ottawa de kwartfinales tegen China, dat als enige land tot nu toe Nederland versloeg. Het duel is een herhaling van de WK-finale van 1999.

De Oranjevrouwen spelen in de nacht van dinsdag op woensdag in Vancouver de laatste achtste finale tegen titelverdediger Japan. De winnaar van dat treffen stuit bij de laatste acht op Australië, dat verrassend Brazilië versloeg.