Maarten Stekelenburg speelt komend seizoen op huurbasis voor het Southampton van Ronald Koeman.

Dat bevestigt de Engelse club op haar website. Stekelenburg wordt gehuurd van Fulham, dat hem afgelopen seizoen al uitleende aan AS Monaco.

"Ik ben heel blij dat ik hier ben", aldus Stekelenburg over zijn overstap. "Southampton is een grote, mooie club die komend seizoen Europees voetbal speelt en waar ik aan spelen toe kan komen."

"Afgelopen seizoen heb ik niet veel gespeeld, dus dit is een kans voor me. Ik ben dankbaar. De laatste twee seizoenen waren niet mijn beste jaren. Zoals ze in Engeland zeggen: the best is yet to come."

In Monaco was de 54-voudig Oranje-international tweede doelman. Naast Fulham en Monaco kwam Stekelenburg eerder uit voor Ajax, waar hij al onder Koeman speelde, en AS Roma.

Beter

Volgens Stekelenburg is hij afgelopen seizoen, ondanks zijn reserverol in Monaco, een betere doelman geworden.

Spijt van zijn tijdelijke overstap naar Frankrijk heeft hij dan ook niet gehad, zo zegt hij op de website van zijn managementsbureau Wasserman.

"Al met al ben ik blij dat ik afgelopen jaar naar AS Monaco ben overgestapt. Ik trainde daar op een hoog niveau en ben in de bekertoernooien toch tot een respectabel aantal wedstrijden gekomen."

Ervaring

Southampton-directeur Les Reed is in zijn nopjes met de komst van Stekelenburg. "Maarten heeft in Nederland enorm veel succes gehad met Ajax en in 2010 speelde hij de WK-finale."

"Zijn ervaring zal van onschatbare waarde zijn voor ons, vooral met het oog op Europees voetbal. Er was veel concurrentie voor de diensten van Maarten, dus we zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft."

Bij Southampton is eerste doelman Fraser Forster momenteel geblesseerd. De Engelsman liep in maart een knieblessure op en is daardoor voorlopig nog uit de roulatie.

Stekelenburg is al de derde aanwinst van Koeman bij Southampton voor komend seizoen. Eerder trok de club Juanmi van Malaga en Cédric Soares van Sporting Lissabon aan.

Volg alle transferupdates