Nieuwbakken Real Madrid-coach Rafael Benitez denkt dat het ''ontzettend lastig'' wordt om het huidige team nog beter te maken.

Dat zei de 55-jarige coach maandag in een interview op de website van de Madrileens club. De grootmacht uit de Spaanse hoofdstad won afgelopen seizoen geen grote prijzen.

De 'Koninklijke' werd onder de ontslagen coach Carlo Ancelotti geen kampioen, geen bekerwinnaar en strandde in de halve finale van de Champions League.

Van Benitez wordt verwacht dat hij het beter doet. Om die reden trok de club bijvoorbeeld al Danilo aan van FC Porto en lijken meer indrukwekkende transfers niet uit te blijven.

''Maar laat me benadrukken dat het immens lastig is om het huidige team van Real Madrid naar een nog hoger niveau te tillen", waarschuwt Benitez.

"Dit team heeft alles gewonnen en heeft getoond welk niveau het heeft. De fans kunnen gerust zijn: deze selectie heeft het niveau dat mag worden verwacht bij deze club.''

Benitez kwam over van Napoli. Eerder trainde hij onder meer Valencia, Liverpool, Internazionale en Chelsea. Alleen met Valencia wist hij landskampioen te worden: in 2002 en 2004.