De KNVB heeft Fred Grim aangesteld als de nieuwe coach van Jong Oranje. De oud-doelman komt over van Almere City FC en tekent een contract tot en met het EK onder-21 in 2017.

Dat meldt de KNVB maandag.

De 49-jarige Grim is de opvolger van interim-trainer Remy Reijnierse, die Adrie Koster verving. De oud-coach van Ajax nam vorig jaar oktober ontslag nadat hij zich met Jong Oranje niet had geplaatst voor het jeugd-EK van deze zomer.

Reynierse keert zoals al eerder afgesproken terug naar het belofteteam. Het is nog niet bekend wie Grim gaat assisteren bij Jong Oranje.

Maarten Stekelenburg volgt de oud-speler van Cambuur en Ajax op als hoofdtrainer van Almere City FC. De 42-jarige coach had bij de KNVB het Nederlands elftal onder 17 en onder 18 onder zijn hoede.

De Amsterdammer tekent een contract voor een jaar in Flevoland, met een optie voor nog een seizoen.

Uitdaging

Grim ziet zijn overstap als een mooie uitdaging. "Ik ben altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van talentvolle voetballers, en kijk er naar uit om van de grootste Nederlandse talenten een team te smeden en resultaat te boeken."

"Fred past perfect in het profiel van een coach van Jong Oranje", reageert Jelle Goes, technisch manager van de KNVB. "De manier waarop hij bij Almere City FC, Oranje onder 19 en Ajax met jonge, talentvolle voetballers heeft gewerkt, heeft indruk op ons gemaakt."

Grim speelde tussen 1986 en 2002 373 wedstrijden in het betaalde voetbal. Hij begon zijn trainerscarrière als keeperstrainer bij Ajax.

In het seizoen 2009/2010 was hij assistent bij Sparta Rotterdam, waarna de voormalig keeper in 2010 hoofdcoach werd bij de A1 van Ajax en assistent bij Oranje onder 19. Vanaf oktober 2012 was Grim trainer van Almere City FC, waarmee hij afgelopen seizoen de play-offs bereikte in de Jupiler League.